11 Απριλίου 2011

10 ΚΟΛΠΑ ΣΤΟΝ GOOGLE CHROME


10 πράγµατα που πιθανόν δε γνωρίζατε ότι µπορείτε να κάνετε µε τον browser σας
Αν και σχετικά καινούργιος browser, ο Chrome έχει καταφέρει να κερδίσει σιγά-σιγά την εµπιστοσύνη των χρηστών. Και καθώς τα ποσοστά του ανεβαίνουν διαρκώς, εµείς σας δίνουµε µερικές χρήσιµες συµβουλές για το πώς θα τον αξιοποιήσετε καλύτερα, αυξάνοντας ακόµα περισσότερο την ταχύτητά του και εξοικονοµώντας χρόνο.

Ανοίγοντας ταυτόχρονα πολλαπλές σελίδες

Το να ανοίγει ο Chrome πολλαπλές σελίδες ταυτόχρονα [τις αγαπηµένες σας, για παράδειγµα], σίγουρα σας γλιτώνει από κόπο και χρόνο. Και πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά: Κάντε κλικ στο γαλλικό κλειδί, που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου εκτέλεσης, πατήστε Options [Επιλογές] και στην καρτέλα Basic [Βασικά στοιχεία] διαλέξτε το "on startup... open the following pages" [Άνοιγµα των ακόλουθων σελίδων]. Ακολούθως µε κλικ στο Add[Προσθήκη] εισάγετε µία-µία τις σελίδες που θέλετε να ανοίγουν ταυτόχρονα. Σηµειώστε ότι µπορείτε να πληκτρολογήσετε µια νέα διεύθυνση ή να επιλέξετε µια από τις διευθύνσεις που επισκεφτήκατε πρόσφατα.

"Καρφιτσώστε" tabs

Aν χρησιµοποιείτε συχνά ένα site ή µια υπηρεσία κατά τη διάρκεια της πλοήγησής σας στο Web, µπορείτε να το "καρφιτσώσετε" στη µορφή tabπάνω στην µπάρα του Chrome, στη µορφή ενόςfavicon. Αυτό το µικρό µέγεθος βοηθά, επίσης, να µη χάνετε αυτό που χρειάζεστε όταν έχετε ανοίξει πολλά tabs µαζί. Κάνετε δεξί κλικ στο tab που σας ενδιαφέρει και επιλέγετε την εντολή Pin tab[Επισήµανση καρτέλας]. Για να επαναφέρετε την καρτέλα στο φυσικό της µέγεθος, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.

Mετατρέψτε τα favorites σε Desktop Apps
Αν ζητάτε ταχύτατη πρόσβαση σε ένα site, ο Chrome σάς δίνει τη δυνατότητα να το µετατρέψετε σε desktop app. Επισκεφτείτε το site το οποίο θέλετε να µετατρέψετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο του γαλλικού κλειδιού, επιλέξτε Tools [Εργαλεία] και στη συνέχειαCreate application shortcuts [Δηµιουργία συντοµεύσεων εφαρµογής]. Αυτό θα εµφανίσει ένα παράθυρο στο οποίο µπορείτε να δηµιουργήσετε ένα shortcut στην επιφάνεια εργασίας, στο µενού  Έναρξη ή στη γραµµή γρήγορης εκκίνησης. Επιλέξτε τι από αυτά θέλετε και κάνετε κλικ στο Create [Δηµιουργία].

Προσθήκη του Home στη γραµµή εργαλείων

Αναµφίβολα, αυτό που κάνει τον Chrome να ξεχωρίζει από τους άλλους browsers είναι το µινιµαλιστικό του look. Κάποιοι, ωστόσο, θα επιθυµούσαν τουλάχιστον να είχαν ένα πλήκτρο Home. Αν και εσείς συµπεριλαµβάνεστε ανάµεσα σε αυτούς, ιδού πώς µπορείτε να το ενεργοποιήσετε: κλικ, όπως ίσως µαντέψατε, στο εικονίδιο του γαλλικού κλειδιού, άλλο ένα κλικ στο Options [Επιλογές] και στην καρτέλα Basic [Βασικά στοιχεία] ενεργοποιείτε το box "show Home button on th etoolbar". Τόσο απλό.

Αυτόµατη συµπλήρωση διευθύνσεων

Αν κάνετε συχνά παραγγελίες µέσω Internet και βαρεθήκατε να πληκτρολογείτε τη διεύθυνσή σας ξανά και ξανά, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόµενο να χρησιµοποιήσετε τις λειτουργίες αυτόµατης συµπλήρωσης του Chrome. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του γαλλικού κλειδιού, στη συνέχεια κλικ στο Options [Eπιλογές], διαλέξτε την καρτέλα Personal Stuff [Προσωπικά στοιχεία] και τέλος κλικ στο AutoFill options [Eπιλογές Αυτόµατης Συµπλήρωσης].
Eπιλέγοντας το Add address [Προσθήκη διεύθυνσης], µπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία σας. Έτσι, την επόµενη φορά που θα συµπληρώνετε µια φόρµα online, δε θα χρειαστεί να γράψετε ξανά τα ίδια πράγµατα. Ο Chrome σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και την αυτόµατη συµπλήρωση των στοιχείων µιας πιστωτικής κάρτας, αλλά για λόγους ασφαλείας δε σας το συστήνουµε.

Η επέλαση των favicons

Ο Chrome σάς προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για να αποκτήσετε ταχύτατη πρόσβαση στα favorites ή στα sites που επισκέπτεστε πιο συχνά. Έτσι, όλα σας τα αγαπηµένα είναι δυνατό να απεικονίζονται στην toolbar στη µορφή favicons. Κατ' αρχάς, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την απεικόνιση της µπάρας των bookmarks. Aυτό το ελέγχετε µε κλικ στο γαλλικό κλειδί, κλικ στο Tools [Eργαλεία] και ενεργοποίηση του "Always show bookmarks bar" [Συνεχής εµφάνιση της γραµµής σελιδοδεικτών] – αυτή η επιλογή µπορεί να είναι ήδη ενεργοποιηµένη. Στη συνέχεια µένει µόνο να σβήσετε το κείµενο που περιγράφει το εκάστοτε bookmark, µε δεξί κλικ σ' αυτό. Εναλλακτικά, πληκτρολογείτε"chrome://bookmarks", δεξί κλικ πάνω στο bookmark που σας ενδιαφέρει, επιλέγετε Edit[Επεξεργασία] και σβήνετε το όνοµα.

Συγχρονισµός µε το Google

Αν και η παρακάτω συµβουλή δε θα σας αφήσει µε το στόµα ανοικτό, είναι αρκετά χρήσιµη στην περίπτωση που εργάζεστε σε πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές. Και αυτό διότι θα σας επιτρέψει να συγχρονίσετε τις ρυθµίσεις του Chrome µε το λογαριασµό σας στο Google κι έτσι να έχετε πάντα τα ίδια settings στον Chrome, από όπου και ανµπαίνετε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του γαλλικού κλειδιού, µετά κλικ στο Options [Επιλογές] και επιλέξτε την καρτέλαPersonal Stuff [Προσωπικά στοιχεία]. Εκεί πατήστε το πλήκτρο Setup sync [Ρύθµιση συγχρονισµού]. Εισάγετε τα στοιχεία πρόσβασής σας στο Google account και είστε έτοιµοι.

Κολπάκια

Αν χρειάζεται να δείξετε σε κάποιον φίλο µια ιστοσελίδα στον browser σας, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τα "developer tools"για να κάνετε ένα έξυπνο κόλπο. Έτσι, ενώ βρίσκεστε σε ένα site, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την εντολή Inspect element[Επιθεώρηση στοιχείου]. Αυτό θα χωρίσει την οθόνη στα δύο,ώστε να βλέπετε τον κώδικά της. Στο συγκεκριµένο viewµπορείτε να πληκτρολογήσετε κείµενο πάνω από το ήδη υπάρχον και να το αλλάξετε µε αυτό της αρεσκείας σας, ή ακόµα και να µεταβάλετε τις διαστάσεις και τα χρώµατα . Εντυπωσιακό!

Ειδικά URLs

O Chrome µπορεί να σας αποκαλύψει µερικά από τα δεδοµένα και τις ρυθµίσεις του χρησιµοποιώντας ειδικά URLs. Έτσι, αν θέλετε να δείτε τα bookmarks, τα downloads και το ιστορικό των περιπλανήσεών σας στο Web, µπορείτε να δώσετε στην µπάρα διευθύνσεων [omnibox] τις ακόλουθες εντολές αντίστοιχα: "chrome://bookmarks", "chrome://downloads" και "chrome://history".

BACKTRACK LINUX RSS

BackTrack Linux News

HackersWorld RSS

---- ((( Hacker's World ))) ----

EXPLOIT-DB RSS

Exploit-DB updates Feeds

METASPLOIT RSS

Metasploit Feeds

g0tmi1k RSS

Gotmilk Feeds

Offensive Security RSS

Offensive Security Feeds

Security Focus RSS

Security Focus Feeds

h-secutity RSS

The H Security

Wired How-To Wiki RSS

Wired How-To Wiki

Geekword RSS

Geekword
Ping blog