2 Απριλίου 2011

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ INTENET EXPLORER 9


Είναι αλήθεια πως η έκδοση 9 του Internet Explorer eίναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες, τόσο όσον αφορά την απόδοση όσο και την ασφάλεια. Εντούτοις, σε μια αγορά που βρίθει από καλούς browsers, υπάρχουν πέντε λόγοι να αφήσετε στην άκρη για άλλη μια φορά το πνευματικό τέκνο της Microsoft.
1. Ασυμβατότητα με το λειτουργικό σύστημα
Για να εγκαταστήσετε τον Internet Explorer 9 πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στον υπολογιστή σας Windows 7 ή Vista. Αν έχετε Windows XP, λυπάμαι, ατυχήσατε. Δεν υπάρχει καμία έκδοση του IE 9 για τα Windows XP. Ναι, σύμφωνα με τη ΝetMarketshare, το 55% των χρηστών Windows χρησιμοποιεί ακόμα τα XP (έναντι του 23% των Windows 7 και του 11% των καημένων που έχουν Vista). Αλλά η Microsoft αποφασίζει και διατάζει πως δεν θα υπάρξει IE 9 για τα XP - αν θέλετε, ας αγοράσετε τα Windows 7.
Και ξεχάστε φυσικά λειτουργικά συστήματα εκτός Windows, όπως το linux και το Mac OS. Για την ακρίβεια, ο επικεφαλής μηχανικός του Internet Explorer, Dean Hachamovitch, δήλωσε πως "Οι άλλοι browsers μοιράζουν την ενέργειά τους σε πολλά συστήματα. Επειδή εμείς εστιαζόμαστε αποκλειστικά σε ένα, ο IE μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τα windows και το hardware".
Παράξενο. ο Firefox, o Chrome και ο Safari δείχνουν να τα πηγαίνουν μια χαρά σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες...
2. Επιδόσεις
Ναι, ο IE 9 πραγματικά βγήκε πρώτος στο benchmark SunSpider JavaScript 0.91. Όμως χρησιμοποιώντας και άλλα benchmarks, αποδεικνύεται πως εξακολουθεί να είναι πιο αργός από τον Chrome και την release candidate έκδοση του Firefox 4.
3. H 64-bit έκδοση του IE 9 είναι β' διαλογής
Όταν λέμε πως ο IE9 είναι γρηγορότερος, εννοούμε την 32-bit έκδοση. Η 64-bit ουσιαστικά σέρνεται, είναι αρκετές φορές πιο αργή από όλους τους άλλους browser της αγοράς όσον αφορά το JavaScript.
Το χειρότερο είναι πως αν έχετε 64-bit έκδοση των Windows, η εγκατάσταση του IE 9 θα επιμείνει να βάλετε την (κατώτερη) 64-bit έκδοση - χρειάζεται να κάνει κανείς ταρζανιά (την οποία θα δημοσιεύσουμε σε ξεχωριστό άρθρο) για να βάλει την 32-bit έκδοση του IE 9 σε 64-bit Windows.
4. Έλλειψη Ασφάλειας
Ναι, ο IE 9 είναι ο ασφαλέστερος Internet Explorer που έγινε ποτέ. Συγκρινόμενος όμως με τον ανταγωνισμό, ακόμα υπολείπτεται.
Για παράδειγμα, το νέο αγαπημένο κόλπο των hacker είναι να επιτίθενται σε κενά ασφαλείας που υπάρχουν στα plug-ins των browser - με μία από τις κορυφαίες "κερκόπορτες" το Flash της Adobe.
Ο Internet Explorer δεν βγάζει καμία προειδοποίηση αν δεν έχετε εγκατεστημένο το τελευταίο Flash Player (με όλες τις διορθώσεις ασφαλείας), όπως κάνει ο Firefox με το Plug-in Check, ούτε την αναβαθμίζει αυτόματα όπως ο Chrome, που έχει το Flash ενσωματωμένο.
5. Έλλειψη συμβατότητας
Ξέρετε ποιός είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης ενός web designer? Να βεβαιωθεί πως το site που κατασκευάζει θα λειτουργεί σε όλους τους browsers - ειδικά στον άθλιο Internet Explorer 6. Τώρα όμως θα έχουν άλλον ένα πονοκέφαλο, γιατί πολλά από τα υπάρχοντα sites, που τρέχουν μια χαρά στον IE 8, στον IE 9 εμφανίζονται προβληματικά.
Επιπλέον, παρ' ότι η Microsoft καμαρώνει για την υποστήριξη video Η.264 στην HTML 5, στην πραγματικότητα ο IE 9 είναι ο χειρότερος όλων των browser στο HTML 5 Web page test.
Αν λοιπόν θέλετε έναν εξαιρετικό web browser, βάλτε τον Chrome 10 ή περιμένετε για τον Firefox 4. Τώρα, αν θέλετε ντε και καλά browser από τη Microsoft, αν δεν έχετε XP και είστε στα 32-bit, ε, ο IE 9 είναι μια αποδεκτή επιλογή.

BACKTRACK LINUX RSS

BackTrack Linux News

HackersWorld RSS

---- ((( Hacker's World ))) ----

EXPLOIT-DB RSS

Exploit-DB updates Feeds

METASPLOIT RSS

Metasploit Feeds

g0tmi1k RSS

Gotmilk Feeds

Offensive Security RSS

Offensive Security Feeds

Security Focus RSS

Security Focus Feeds

h-secutity RSS

The H Security

Wired How-To Wiki RSS

Wired How-To Wiki

Geekword RSS

Geekword
Ping blog