2 Απριλίου 2011

BILL GATES vs PAUL ALLEN

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας αδίστακτος δολοπλόκος, ο οποίος εξευτελίζει τους υπαλλήλους του και µηχανεύεται τρόπους για να ρίξει τον συνεργάτη του. 

Αυτός είναι ο πραγµατικός Γκέιτς ή τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη που έχει αποκοµίσει ο άλλοτε στενός φίλος του και συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν. 

Στο νέο του βιβλίο – «Οι ιδέες ενός άνδρα: Αποµνηµονεύµατα του συνιδρυτή της Microsoft» (Idea Man: A Memoirby the Co-founder of Microsoft), ο Αλεν περιγράφει καρέ καρέ τη σχέση τους: από την πρώτη τους συνάντηση το 1968, σ’ ένα ιδιωτικό γυµνάσιο στο Σιάτλ, έως το 1982, όταν οι δρόµοι των δύο ανδρών χώρισαν οριστικά. Εξηγεί επίσης πως εξεπλάγη όταν ο συνεργάτης του πήρε τελικά το 64% των µετοχών – αντί να πάρει ο καθένας από 50%. Και καθώς φαίνεται, τούτες είναι πληγές ακόµη ανοιχτές. 

Οπως περιγράφεται στο βιβλίο, ο Γκέιτς από την πρώτη µέρα της συνεργασίας τους µε σκοπό τη δηµιουργία της χρυσοφόρας εταιρείας λογισµικού είχε δείξει τις προθέσεις του να ρίξει τον Αλεν στη µετοχική σύνθεση της εταιρείας. Πρόθεση που έγινε πιο σαφής το 1982, όταν ο Αλεν διαγνώσθηκε µε καρκίνο (νόσο του Χότζκιν) και αποσύρθηκε για να ακολουθήσει θεραπεία. Σύµφωνα πάντα µε τους ισχυρισµούς του Αλεν, όταν επέστρεψε στο γραφείο άκουσε τυχαία τον Γκέιτς και τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή Στιβ Μπάλµερ να συζητούν για την πτώση της αποδοτικότητάς του και να σκέφτονται πώς θα µπορούσαν να μειώσουν το µετοχικό του κεφάλαιο. Εξάλλος εκείνος, εισέβαλε στο δωµάτιο ουρλιάζοντας: «Είναι απίστευτο! ∆είχνει τον αληθινό σας χαρακτήρα». Ο ίδιος ο Αλεν όµως παραδέχεται σε άλλο σηµείο της αυτοβιογραφίας του πως κατά τη διάρκεια των χηµειοθεραπειών, ο Γκέιτς ήταν ο πιο συχνός επισκέπτης του. «Ηταν ό,τι θα ήθελε κανείς από έναν φίλο, έδειχνε ενδιαφέρον και ήθελε να βοηθήσει». 

Η εφηµερίδα «Wall Street Journal», όπου προδηµοσιεύθηκαν αρκετά αποσπάσµατα του βιβλίου, επικαλείται πληροφορίες και µαρτυρίες κοινών τους φίλων, βάσει των οποίων Γκέιτς και Αλεν ήταν δύο εκ διαµέτρου αντίθετοι άνθρωποι που µοιράζονταν µόνο την ίδια δηµιουργική τάση. Ο πρώτος είχε συχνά ξεσπάσµατα και ήταν αφοσιωµένος αποκλειστικά στη Microsoft, ενώ ο δεύτερος µοιραζόταν σε µια ευρεία γκάµα ενδιαφερόντων, από θέµατα επιστηµονικής φαντασίας έως τον Τζίµι Χέντριξ. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει άλλο ένα µέρος των «Αποµνηµονευµάτων», όπου κατά την εκδοχή του Αλεν οι περισσότερες και πιο σηµαντικές ιδέες της εταιρείας ήταν δικής του εµπνεύσεως, µε αποτέλεσµα να υποβαθµίζεται ο ρόλος του Γκέιτς σε πολλές υποθέσεις.

Αρκετά µεγάλο µέρος του βιβλίου, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Αµερική στις 17 Απριλίου, εστιάζει στη φιλανθρωπική δράση του Αλεν αφότου έφυγε από τη Microsoft. Αλλωστε, η ενασχόλησή του µε την εταιρεία τού απέφερε αρκετά χρήµατα – το περιοδικό «Forbes» τον κατατάσσει 57ο στη λίστα µε τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσµο εκτιµώντας την περιουσία του στα 13 δισ. δολάρια.

BACKTRACK LINUX RSS

BackTrack Linux News

HackersWorld RSS

---- ((( Hacker's World ))) ----

EXPLOIT-DB RSS

Exploit-DB updates Feeds

METASPLOIT RSS

Metasploit Feeds

g0tmi1k RSS

Gotmilk Feeds

Offensive Security RSS

Offensive Security Feeds

Security Focus RSS

Security Focus Feeds

h-secutity RSS

The H Security

Wired How-To Wiki RSS

Wired How-To Wiki

Geekword RSS

Geekword
Ping blog