16 Απριλίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΣ FACEBOOK


Αποφύγετε επικίνδυνα κλικ σε links που δηµοσιεύονται στο feed σας
Το Internet έχει γίνει αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωής µας και οι απανταχού ψηφιακοί απατεώνες το γνωρίζουν πολύ καλά.
Οι εταιρείες ασφαλείας επισηµαίνουν, άλλωστε, ότι οι επιθέσεις που προέρχονται από το Διαδίκτυο αυξάνονται µε αµείωτο ρυθµό. Βασική τακτική των κυβερνοεγκληµατιών του Internet είναι να µας οδηγήσουν, µε κάποιο τρόπο, σε κατάλληλα τροποποιηµένες σελίδες του Web, που περιέχουν κακόβουλο κώδικα, ο οποίος -ουκ ολίγες φορές- µπορεί να "εµφυτευτεί" στο σύστηµά µας µετά από µια απλή επίσκεψή µας σε αυτές.

Μια λύση για την αντιµετώπιση τέτοιων απειλών είναι το Norton Safe Web [Δωρεάν,safeweb.norton.com]. Η εφαρµογή ελέγχει κατά πόσο είναι ασφαλές ένα website ή ένα συγκεκριµένο URL και µας προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν τα επισκεπτόµαστε.
To Norton Safe Web for Facebook πάει ένα ακόµα βήµα παραπέρα, καθώς επιχειρεί να µας προστατέψει από τους κακόβουλους χρήστες που επιδιώκουν να εκµεταλλευτούν τη δηµοτικότητα της µεγαλύτερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελεί, δε, ένα application που χρησιµοποιεί τη βάση δεδοµένων του Safe Web για να "σκανάρει" τα feeds ενός χρήστη του Facebook.
Η χρησιµότητα αυτού του application έγκειται στο ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από τον υπολογιστή µε τον οποίο συνδεόµαστε στο Facebook, όπως από υπολογιστές τρίτων µε ενδεχοµένως πιο χαλαρά µέτρα ασφαλείας από αυτά που έχουµε ενεργοποιήσει στον δικό µας.

EΛΕΓΧΟΣ LINKS

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τo Norton Safe Web for Facebook, θα πρέπει να επισκεφτείτε τη διεύθυνση tinyurl.com/338cc46 και να επιλέξετε το Go to application - θα χρειαστεί να κάνετε login µε το λογαριασµό σας στο Facebook, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
Για να εγκατασταθεί η εφαρµογή, θα πρέπει στο επόµενο βήµα να επιτρέψετε στο  Norton Safe Web [µε κλικ στο Allow] να αποκτήσει πρόσβαση στο προφίλ σας, στον κύκλο των φίλων σας και σε ό,τι άλλο χρειάζεται προκειµένου να λειτουργήσει.
Αν η υπηρεσία χρειαστεί επιπλέον δικαιώµατα πρόσβασης στο λογαριασµό σας, θα εµφανίσει το µήνυµα Additional Permission Required. Σε µια τέτοια περίπτωση κάνετε κλικ στο "Grant us permission to access your stream". Έτσι, θα εµφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου στο οποίο θα χρειαστεί να επιτρέψετε ή όχι την πρόσβαση -µε κλικ στο Allow- στα περιεχόµενα που απαιτούνται.

Ακολούθως, η εφαρµογή θα ελέγξει τα feeds των τελευταίων 24 ωρών και θα σας εµφανίσει τα αποτέλεσµα, κατά πόσο δηλαδή είναι ασφαλή ή όχι τα links που δηµοσιεύονται στο News feed σας. Τα αποτελέσµατα εµφανίζονται µε τη µορφή λίστας, όπου τα links ταξινοµούνται ως ασφαλή [safe], επικίνδυνα [warnings] και µη ελέγξιµα[untested].
Από εκεί και πέρα, όσο το έχετε ενεργό, το Norton Safe Web θα ελέγχει αυτόµατα τα feeds των τελευταίων 24 ωρών.

Όπως θα διαπιστώσετε, το Norton Safe Web δε σας παρέχει αρκετά στοιχεία για το ίδιο, ούτε διαθέτει πολλές ρυθµίσεις, που ενδεχοµένως να επιθυµούν οι πιο προχωρηµένοι χρήστες. Παρ' όλα αυτά, σας προσφέρει ένα πρώτο επίπεδο προστασίας, ειδικά αν δε χρησιµοποιείτε κάποιο άλλο πρόγραµµα προστασίας.

BACKTRACK LINUX RSS

BackTrack Linux News

HackersWorld RSS

---- ((( Hacker's World ))) ----

EXPLOIT-DB RSS

Exploit-DB updates Feeds

METASPLOIT RSS

Metasploit Feeds

g0tmi1k RSS

Gotmilk Feeds

Offensive Security RSS

Offensive Security Feeds

Security Focus RSS

Security Focus Feeds

h-secutity RSS

The H Security

Wired How-To Wiki RSS

Wired How-To Wiki

Geekword RSS

Geekword
Ping blog