1 Απριλίου 2011

Η Συνάρτηση Search Engine Optimization (SEO)



Η διαδικασία του Search Engine Optimization (SEO) είναι μια πολύ σημαντική τεχνική με την οποία μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Το SEO είναι με λίγα λόγια η διαδικασία με την οποία σχεδιάζετε, κωδικοποιείτε και γράφετε το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης να αναλάβουν να την κατατάξουν στους καταλόγους τους και να την βαθμολογήσουν βάσει του περιεχομένου της. Το πιο σημαντικό κομμάτι του SEO όπως καταλαβαίνει κάποιος, είναι το περιεχόμενο – το κείμενο και οι λέξεις κλειδιά.

Ορίστε κάποιες συμβουλές για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν καλύτερα την τεχνική αυτή :
1.  Γράψτε φοβερό περιεχόμενο.
Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι του SEO. Είναι αναγκαίο για την ιστοσελίδα σας το ποιοτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο, το οποίο θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά. Φροντίστε να μην ξεφεύγετε από το θέμα του site σας και κάντε τις λέξεις κλειδιά να ξεχωρίζουν, χωρίς όμως να το παρακάνετε. Επίσης προσπαθήστε, να γράφετε θέματα τα οποία ενδιαφέρουν τους επισκέπτες σας και δεν καλύπτονται επαρκώς ή και καθόλου από τους ανταγωνιστές σας. Και όταν το κάνετε φροντίστε να το κάνετε καλά και πιστέψτε με, θα πάρετε την ανταμοιβή σας.
2.  Κρατήστε την σχεδίαση της ιστοσελίδας σας καθαρή.
Διατηρήστε τον σχεδιασμό του site σας όσο πιο απλό γίνεται. Μην δυσκολεύετε τον επισκέπτη σας. Προσπαθήστε να τον κάνετε να νιώσει άνετα και να πλοηγείται με ευκολία. Οι μηχανές αναζήτησης είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν το site σας αν είναι παραφορτωμένο με εικόνες, γραφικά και διάφορα άλλα. Επίσης οι χρήστες δεν θέλουν να επισκέπτονται sites τα οποία αργούν να ανοίξουν, οπότε φροντίστε να διατηρήσετε τον σχεδιασμό “καθαρό” και απλό, χωρίς να φαίνεται λιτό. Τέλος αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε γλώσσες προγραμματισμού όπως Flash ή JavaScript, των οποίων το αποτέλεσμα είναι στα αλήθεια εντυπωσιακό, αλλά λειτουργούν κατά της βελτιστοποίησης.
3.  Χρησιμοποίηση των meta-tags με σωστό τρόπο
Τα meta-tags ή αλλιώς ετικέτες (λέξεις κλειδιά) είναι επίσης πολύ σημαντικά για την ιστοσελίδα σας, προκειμένου να την βοηθήσουν να αναρριχηθεί στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να φροντίσετε να είναι γραμμένες με σωστό τρόπο έτσι ώστε να κάνετε τον επισκέπτη να θέλει να κάνει click στην δική σας ιστοσελίδα και όχι στη σελίδα του ανταγωνιστή σας.
4.  Βελτιστοποιήστε και τις εικόνες
Αν σε συνδυασμό με το κείμενο της ιστοσελίδας σας, χρησιμοποιείτε και κάποιες σχετικές εικόνες, καλό θα ήταν να βελτιστοποιήσετε και αυτές. Χρησιμοποιείστε alt tags και δώστε έναν όσο πιο περιγραφικό τίτλο γίνεται. Το κείμενο που θα χρησιμοποιήσετε για την περιγραφή των εικόνων, θα επιλεχθεί από τις μηχανές αναζήτησης οι οποίες θα το επεξεργαστούν και θα φροντίσουν για την άνοδο του site σας στην κατάταξη. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να ξοδεύουν άπειρες ώρες προσπαθώντας να βελτιστοποιήσουν τα κείμενα τους, ώστε να είναι ιδανικά για τις  μηχανές αναζήτησης ενώ ξεχνούν να αφιερώσουν λίγα λεπτά στην βελτιστοποίηση των εικόνων. Μην ξεχνάτε ότι οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν μόνο κείμενο. Δεν πρέπει να τους πείτε τι ακριβώς “κοιτάνε”?
5.  Δημιουργείστε σωστούς εσωτερικούς συνδέσμους (links)
Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει συνδέσμους προς σχετικά θέματα και σημαντικές περιοχές του site σας σε κάθε σελίδα. Με τον τρόπο αυτό δίνετε στις μηχανές αναζήτησης στοιχεία για το τι είναι σημαντικό στην σελίδα σας, για το τι ακριβώς να σας κατατάξουν. Οι μηχανές αναζήτησης ακολουθούν αυτούς τους συνδέσμους και τους κατατάσσουν αρκετά συχνά.
Το να φέρετε το website σας στην πρώτη σελίδα της κατάταξης για τις επιθυμητές λέξεις κλειδιά, αυτόματα σημαίνει τεράστια αύξηση της κίνησης στο website σας. Και η αύξηση αυτή συνοδεύεται από την αύξηση των πωλήσεων, την αύξηση του τζίρου και σε τελική ανάλυση αύξηση του καθαρού κέρδους για την επιχείρηση σας. Μην ξεχνάτε ότι η βελτιστοποίηση δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτα. Θα πρέπει όμως να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο για τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Για τις αλλαγές στον αλγόριθμο της Google http://abaxnet.blogspot.com 

BACKTRACK LINUX RSS

BackTrack Linux News

HackersWorld RSS

---- ((( Hacker's World ))) ----

EXPLOIT-DB RSS

Exploit-DB updates Feeds

METASPLOIT RSS

Metasploit Feeds

g0tmi1k RSS

Gotmilk Feeds

Offensive Security RSS

Offensive Security Feeds

Security Focus RSS

Security Focus Feeds

h-secutity RSS

The H Security

Wired How-To Wiki RSS

Wired How-To Wiki

Geekword RSS

Geekword
Ping blog