31 Μαρτίου 2011

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ


Ακτινοβολία ασύρματων συσκευών…

Σύμφωνα με τα διεθνή όρια ασφαλείας, η ακτινοβολία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 με 6 μιλιβάτ /ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο οικιακός μετρητής έδειξε 1.827(!) μιλιβάτ, 365 φορές πάνω από το όριο, τη στιγμή που το τηλέφωνο καλούσε, όπως και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ! Να σημειώσουμε ότι στη δική μας μέτρηση η απόσταση μετρητή κινητού ήταν περίπου 10 εκατοστά, ενώ όταν συνομιλούμε χωρίς hands free, το κινητό εφάπτεται στο κεφάλι και η απόσταση… μηδενίζεται. Όταν το κινητό φορτίζει, η μέτρηση κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια, ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη φορτίζουμε το κινητό δίπλα στο κεφάλι μας. Σε κλειστούς, μικρούς χώρους, όπως το ασανσέρ, το αυτοκίνητο ή τα τούνελ των αυτοκινητοδρόμων κατά την διάρκεια της συνομιλίας, η ακτινοβολία αυξάνεται, καθώς το κινητό προσπαθεί πιο έντονα να «πιάσει» σήμα.

Ασύρματο δίκτυο Ιντερνετ (router)


Η ελευθερία που μας προσφέρει η ασύρματη τεχνολογία είναι πολύ σημαντική, ενώ το γεγονός ότι αποφεύγουμε τα ενοχλητικά καλώδια την κάνει ακόμη πιο δημοφιλή. Το απαραίτητο router τοποθετείται τις περισσότερες φορές στο γραφείο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο υπάρχει υποδοχή τηλεφώνου, συχνά δίπλα στον καναπέ, όπου περνάμε τη μισή ημέρα, ή ακόμα χειρότερα στην κρεβατοκάμαρα. Στο σπίτι, όπου έγινε η μέτρηση, το router είναι τοποθετημένο σ’ ένα ντουλάπι δίπλα στο κρεβάτι. Η μέτρηση έδειξε 15,20 μιλιβάτ, τριπλάσια από το όριο, σε απόσταση 10εκατοστών, ενώ δίπλα στην κεραία η ακτινοβολία άγγιξε τα 578 μιλιβάτ (100 φορές μεγαλύτερη του ορίου)! Υπολογίστε ότι αυτό το ποσόεκπέμπεται συνεχώς, όσο το router παραμένει αναμμένο – ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιείτε το Ιντερνέτ. Άρα, μπορεί η ακτινοβολία να είναι μικρότερη του κινητού π.χ., όμως τη λαμβάνετε συνεχώς.

Ασύρματος back server


Πρόκειται για ένα σκληρό δίσκο, ο οποίος συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή μας και κάνει backup στα πολύτιμα αρχεία μας. Η θέση του συνήθως είναι πάνω στο γραφείο μας, αλλά στο σπίτι όπου έγινε η μέτρηση οι οικοδεσπότες τον είχαν τοποθετήσει κάτω από το κρεβάτι τους.Και οι δύο αυτές θέσεις είναι ακατάλληλες, αφού η μέτρηση έδειξε 15,20 μιλιβάτ, τρεις φορές πάνω από το όριο. Η συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία φυσικά την ώρα που λειτουργεί, λαμβάνοντας ασύρματα και αποθηκεύοντας τα αρχεία σας. Την ώρα που αυτό συμβαίνει, καλό είναι να είστε μακριά από τη συσκευή. Όταν την έχετε κλειστή, μπορείτε να την τοποθετείτε οπουδήποτε θέλετε.

Φούρνος μικροκυμάτων


Από τις πλέον δημοφιλείς οικιακές συσκευές στις σύγχρονες κουζίνες είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, που προσφέρει ευκολία και χρόνο. Συχνά μάλιστα δεν τον χρησιμοποιούμε μόνο για να ζεστάνουμε για λίγο το φαγητό μας, αλλά για πολύ περισσότερη ώρα, προκειμένου να ξεπαγώσουμε τρόφιμα, να ψήσουμε ή να ζεστάνουμε νερό. Ειδικά δε τα τελευταία χρόνια, στις καινούργιες κουζίνες, η θέση του βρίσκεται περίπου στο ύψος του κεφαλιού και συνήθως όση ώρα λειτουργεί στεκόμαστε μπροστά του σε μικρή απόσταση. Η μέτρησή μας έδειξε 11,53 μιλιβάτ, διπλάσια του ορίου, σε μια απόσταση 20 – 30εκατοστών. Εν ολίγοις: αφήστε τον να δουλεύει μόνος του, όση ώρα λειτουργεί καλό είναι να απομακρύνεστε, και εσείς και κυρίως τα μικρά παιδιά. Αυξημένη σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια είναι η ακτινοβολία που εκπέμπει και ο συμβατικός φούρνος όταν λειτουργεί, οπότε καλό είναι και σε αυτή την περίπτωση να κάνετε το ίδιο.

Ενδοεπικοινωνία Baby Phone


Την πολύ χρήσιμη αυτή συσκευή οι γονείς την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, κυρίως το βράδυ, όταν το μωρό ή το παιδί κοιμάται. Πολλοί δε, για να είναι σίγουροι ότι θα ακούσουν και τον παραμικρό θόρυβο που θα κάνει το παιδί, τοποθετούν ακόμα και μέσα στο κρεβατάκι ή την κούνια του. Η μέτρηση δίπλα στην κεραία έδειξε 3,20 μιλιβάτ, κάτω του ορίου, ενώ σε απόσταση 20 εκατοστών η ακτινοβολία έπεσε κάτω από το μηδέν. Ωστόσο, τα παιδιά και ειδικά τα βρέφη είναι πολύ ευαίσθητα ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Καλό είναι λοιπόν να το τοποθετείτε σε μια απόσταση μεγαλύτερη του μέτρου. Άλλωστε, οι συσκευές αυτές είναι υπερβολικά ευαίσθητες και πιάνουν και από μεγαλύτερη απόσταση τους ήχους.

Ασύρματο τηλέφωνο

Στα περισσότερα σπίτια η θέση του ασύρματου τηλεφώνου είναι στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, στο τραπεζάκι του καναπέ ή στο γραφείο, σε σημεία δηλαδή στα οποία περνάμε πολλές ώρες της ημέρας και της νύχτας μας. Ακόμα και όταν δεν μιλάμε όμως με το ασύρματο τηλέφωνο, η βάση του εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία, και αυτό είναι το ύπουλο σε αυτή την περίπτωση. Η μέτρηση έδειξε 31,40 μιλιβάτ, πενταπλάσια του ορίου, δίπλα στη βάση του τηλεφώνου. Όταν τοποθετήσαμε τον μετρητή στο μαξιλάρι, στο σημείο δηλαδή που βρίσκεται το κεφάλι μας επί τουλάχιστον οχτώ ώρες κάθε βράδυ, έδειξε 10,76 μιλιβάτ, νούμερο δύο φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Σκεφτείτε ότι μπορεί να μην αγγίζει την τιμή του κινητού κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αυτό όμωςεκπέμπει χωρίς καμιά διακοπή!

Συμπεράσματα

Η παραπάνω έρευνα έρχεται να μας αναδείξει σημαντικά θέματα όσο αφορά τις ασύρματες συσκευές. Εγώ θα σταθώ σε δυο-τρία σημεία της έρευνας. Το ασύρματο τηλέφωνο δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο νομίζουν μερικοί, εκπέμπει συνεχώς και οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν πολλές ώρες. Πολλά από αυτά, κυρίως τα πάμφθηνα, είναι και αμφιβόλου προδιαγραφών. Επομένως η αλόγιστη και άσκοπη χρήση του το κάνει πιο επιβλαβές από το κινητό τηλέφωνο. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας είναι το ασύρματο router, που είναι και της μόδας… Πράγματι εκπέμπει συνεχώς και ειδικά όταν αλληλεπιδρούμε με το διαδίκτυο!! Καλό θα είναι να το χρησιμοποιούμε μόνο όταν το έχουμε ανάγκη και όχι μόνο για την φορητότητα (mobility) που μας προσφέρει.
Στο μεγάλο θέμα τώρα των κινητών τηλεφώνων έχω να παραθέσω τα παρακάτω:
Όλα τα κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί και λειτουργούν σύμφωνα με τα αυστηρά όρια που έχει καθορίσει η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP). Τα κινητά τηλέφωνα, Όταν λειτουργούν, μεταδίδουν το σήμα, εκπέμποντας ηλεκτρομαγνητική (μη ιονίζουσα) ενέργεια. Τα υψηλά επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αυξάνουν τη θερμοκρασία των ιστών του σώματός μας, γεγονός το οποίο μπορεί να αποβεί βλαβερό για την υγεία μας. Τα διεθνή πρότυπα που έχουν θεσπιστεί απαιτούν τόσο οι σταθμοί βάσης (κεραίες) της κινητής τηλεφωνίας όσο και οι συσκευές κινητών τηλεφώνων να λειτουργούν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, προβλέποντας παράλληλα ένα σημαντικό περιθώριο ασφαλείας, ώστε να μην προκαλείται αύξηση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις διαφόρων εθνικών οργανισμών Υγείας, δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τους σταθμούς βάσης της κινητής τηλεφωνίας και από τα κινητά τηλέφωνα, όταν λειτουργούν κάτω από τα όρια της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP). Η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) έχει καθορίσει τα όρια της ακτινοβολίας με βάση την απορροφώμενη ισχύ ανά κιλό μάζας σώματος, που αποκαλείται “Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης” ή “SAR”.
Τι είναι το SΑR;

Μονάδα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει- και ταυτόχρονα κριτήριο για την αγορά κινητού- είναι ο Ειδικός ρυθμός Απορρόφησης Ακτινοβολίας (Specific Αbsorption Rate-SΑR) της κάθε συσκευής. Ο δείκτης αυτός προκύπτει από το ποσό της ενέργειας που απορροφάται από 10 γραμμάρια ανθρώπινου ιστού μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο και υπολογίζεται σε Watt ανά κιλό. Με τον τρόπο αυτό, μετράται η έκθεση του σώματος στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, η οποία είναι υπεύθυνη για την αύξηση της θερμοκρασίας στα σημεία εκείνα που έρχονται σε επαφή με τη συσκευή αλλά και γενικότερα ολόκλη ρου του σώματος. Προκειμένου να διατεθεί μια συσκευή στην αγορά, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια ασφαλείας που έχουν καθοριστεί για τον SΑR.  Σήμερα, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ανώτατο όριο αυτό είναι 2 Watt ανά κιλό- τιμή που ισχύει για το κεφάλι του χρήστη -, ενώ για ολόκληρο το σώμα το όριο είναι 0,08 Watt ανά κιλό. Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ, το όριο είναι 1,6 Watt ανά κιλό, χαμηλότερο από αυτό που ισχύει στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν την ανώτατη τιμή του δείκτη αυτού για τις συσκευές τους, η οποία ελέγχεται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, δηλαδή με χαμηλό σήμα και σε μεγάλη απόσταση από σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει προκύψει ότι το 10% των κινητών εκπέμπουν περισσότερη από τη μέγιστη ακτινοβολία που αναφέρουν οι κατασκευάστριες εταιρείες και κατά συνέπεια οι κάτοχοί τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά σε μοντέλα που «φλερτάρουν» με το όριο των 2 Watt ανά κιλό.
Οι σύγχρονες συσκευές κινητών τηλεφώνων κατασκευάζονται έτσι ώστε να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερη ισχύ για να επικοινωνήσουν με το δίκτυο. Συνεπώς, όσο πιο κοντά βρίσκεται κάποιος σε ένα σταθμό βάσης, τόσο πιθανότερο είναι να μειωθεί το επίπεδο SAR. Τελικά μήπως θα ήταν καλύτερο να είχαμε πιο πολλούς σταθμούς βάσης σε ελεγχόμενα σημεία;; Σας παραθέτω 2 links με όλα τα κινητά και το επίπεδο SAR που εκπέμπουν.
Ζητήθηκε από ειδικούς να ιεραρχήσουν την ακτινοβολία που λαμβάνει ο οργανισμός μας κατά τη χρήση του κινητού, ξεκινώντας από την ελάχιστη και καταλήγοντας στη μέγιστη.
1. Kινητό με ανοιχτή ακρόαση.
2. Xρήση Hands Free.
3. Xρήση Βlue Τooth μόνο λήψης (λαμβάνει μόνο το σήμα και εσείς μιλάτε στο μικρόφωνο της συσκευής, επομένως δεν χρειάζεται να κάνει εκπομπή).
4. Xρήση Βlue Τooth εκπομπής και λήψης (μιλάτε απευθείας στο Βlue Τooth).
5. Aπευθείας χρήση του κινητού σε ανοιχτό χώρο.
6. Aπευθείας χρήση του κινητού σε κλειστό χώρο.
7. Aπευθείας χρήση του κινητού σε κίνηση.
8. Απευθείας χρήση του κινητού στην ύπαιθρο.
Φυσικά, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως η ποιότητα του δικτύου.
Ενδιαφέρουσες έρευνες που αξίζει να μελετήσετε…

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE


Για εκπαιδευτικούς λόγους έφτιαξα μερικά βίντεο σχετικά με τα ασύρματα δίκτυα. Τα περισσότερα βασισμένα στη δωρεάν διανομή linux BackTrack4 και λιγότερο στα windows. Μπήκα στη πρίζα και τα ανέβασα πριν τέσσερις μήνες περίπου.
Δεν ήταν κάτι καινούργιο. Υπάρχουν πολλά παρόμοια βίντεο στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες, αλλά στα ελληνικά τίποτα. Που θα μου χρησιμεύσουν τα τηλέφωνα της Αμερικής ή της Αγγλίας. Ακόμα και οι λίστες χρηστών/κωδικών έχουν μεγάλες διαφορές λόγω της ιδιομορφίας της γλώσσας μας. Έτσι έφτιαξα ένα βίντεο πως να φτιάχνεις ελληνική λίστα τηλεφώνων. Κινητών και σταθερών (είναι ο ίδιος τρόπος). Είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τηλέφωνα και ημερομηνίες γεννήσεως για κωδικούς. Εντάξει-εντάξει κάνετε και παραλλαγές..hannel

30 Μαρτίου 2011

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Command Prompt - NSLOOKUP



Εντολή nslookup : μας επιτρέπει να εισάγουμε ένα όνομα host για να ανακαλύψουμε την Internet διεύθυνση του και το αντίστροφο. Χρησιμοποιείται συνήθως στέλνοντας μια ερώτηση σε έναν συγκεκριμένο DNS server ο οποίος έπειτα επιστρέφει τις ζητούμενες πληροφορίες.

Η εντολή nslookup συντάσσεται ως εξής :
nslookup [Τη διεύθυνση του site]

π.χ.
Έστω ότι θέλουμε να ελέγξουμε το site τou Google

C:\Documents and Settings\Tasos>nslookup www.google.com
Server: nsath.forthnet.gr
Address: 193.92.150.3

Non-authoritative answer:
Name: www.l.google.com
Addresses: 74.125.79.103, 74.125.79.104, 74.125.79.99, 74.125.79.147
Aliases: www.google.com

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Command Prompt - IPCONFIG



Εντολή ipconfig : Αποδίδει όλες τις τρέχουσες δικτυακές ρυθμίσεις του υπολογιστή για κάθε δικτυακό interface του συστήματος.

π.χ.
C:\Documents and Settings\Tasos>ipconfig

Windows IP Configuration
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

στο παράδειγμα μας ο υπολογιστής μας έχει την διεύθυνση 192.168.0.100 και ο router την 192.168.0.1

Παράδειγμα:
Πολλές φορές έχουμε συνδέσει ένα router στον υπολογιστή μας και δεν γνωρίζουμε την IP του έτσι ώστε να μπούμε στο web interface και να κάνουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε. Συνήθως τα router εργοστασιακά είναι ρυθμισμένα σε DHCP, δηλαδή να δίνουν αυτόματα IP στους συνδεδεμένους υπολογιστές.
Ρυθμίζοντας τη κάρτα δικτύου (TCP/IP properties - TCP/IP ιδιότητες)του υπολογιστή μας να παίρνει αυτόματα IP και με τη χρήση της εντολής ipconfig μπορούμε να βρούμε εύκολα την IP του router μας. Στο παραπάνω παράδειγμα η IP του router είναι η 192.168.0.1

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Command Prompt - HOSTNAME



Εντολή hostname : μας εμφανίζει το όνομα με το οποίο ο υπολογιστής μας βρίσκεται στο δίκτυο

π.χ.
C:\Documents and Settings\Tasos>hostname
tasos-pc

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Command Prompt - PING

Εντολή ping : πιστοποιούμε την σωστή λειτουργία του δικτύου
Η εντολή ping χρησιμοποιεί το ICMP (Internet Control Message Protocol) για να στείλει πακέτα ECHO_REQUEST με στόχο την πρόκληση ECHO_REPLY. Τo ping χρησιμοποιείται για να γίνει έλεγχος της λειτουργίας μιας άλλης δικτυακής συσκευής συνδεδεμένης στο δίκτυο.

Η εντολή PING συντάσσεται ως εξής :
Ping [Διεύθυνση IP δικτυακής συσκευής που θέλουμε να ελέγξουμε]

π.χ.
Έστω ότι θέλουμε να ελέγξουμε αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή μας και των υπολογιστών με διευθύνσεις IP : 192.168.0.1 και IP : 192.168.0.2

C:\Documents and Settings\Tasos>ping 192.168.0.1

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=25
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=25
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=25
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=25

Ping statistics for 192.168.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

Παρατηρούμε ότι ο υπολογιστής μας έστειλε 4 πακέτα των 32 bytes και πήρε 4 θετικές απαντήσεις από τον υπολογιστή με την IP : 192.168.0.1 Επίσης παρατηρούμε ότι ο χρόνος απόκρισης είναι μικρότερος του 1ms (time<1ms) πράγμα που μας δείχνει ότι η επικοινωνία μεταξύ των 2 υπολογιστών είναι άριστη. Σε περίπτωση που είχαμε μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης θα συμπεράναμε ότι ίσως η γραμμή επικοινωνίας των δυο
υπολογιστών να είναι πολύ φορτωμένη.

C:\Documents and Settings\Tasos>ping 192.168.0.2

Pinging 192.168.0.2 with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.168.0.2:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

Παρατηρούμε ότι ο υπολογιστής μας έστειλε 4 πακέτα και πήρε 4 αρνητικές απαντήσεις από τον υπολογιστή με την IP : 192.168.0.2 Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Μερικοί από τους παράγοντες στους οποίους μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα είναι :
* Πρόβλημα στην καλωδίωση
* Πρόβλημα στις κάρτες δικτύων (hardware)
* Λάθος ρυθμίσεις δικτύου (TCP/IP)
* FireWall

Συντάσσοντας την εντολή με -t στο τέλος (ping 192.168.0.1 -t)
στέλνουμε πακέτα ελέγχου έως ότου το σταματήσουμε εμείς με CTRL+C

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Command Prompt - NETSTAT


Εντολή netstat : εμφανίζεται η κατάσταση των πορτών (ports) του υπολογιστή μας στο δίκτυο καθώς και πληροφορίες για την κάθε πόρτα.

π.χ.
C:\Documents and Settings\Tasos>netstat

Active Connections

Proto Local Address Foreign Address State
TCP tasos-pc:4908 localhost:4909 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:4909 localhost:4908 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:4910 localhost:4911 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:4911 localhost:4910 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:1074 salesf14.forthnet.gr:2233 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:1315 salesf1.forthnet.gr:1561 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:1323 athedsl-298365.home.otenet.gr:2050 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:1361 wa-in-f18.google.com:http TIME_WAIT
TCP tasos-pc:1368 wa-in-f18.google.com:http ESTABLISHED
TCP tasos-pc:3483 by1msg5146418.gateway.edge.messenger.live.com:1863 ESTABLISHED
TCP tasos-pc:4250 adsl96-29.kln.forthnet.gr:1354 ESTABLISHED

για παράδειγμα παρατηρούμε στην προτελευταία γραμμή οτι για την επικοινωνία με τον live messenger χρησιμοποιούνται οι πόρτες 3483 (από τον υπολογιστή) και η 1863 (από τον messenger)

28 Μαρτίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

WIRELESS NETWORKS SECURITY

Τα ασύρματα δίκτυα έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή αλλά πόσο ασφαλής είμαστε όταν τα χρησιμοποιούμε? Παρακάτω θα δείτε κάποια εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να προστατευτείτε από κακόβουλες χρήσεις των ασύρματων δικτύων.
Θα επικεντρωθούμε σε 2 περιπτώσεις χρήσης ασύρματου δικτύου :
1. Ως χρήστες (σε WiFi spot ή αλλιώς Hot Spot)
2. Ως κάτοχος ασύρματου δικτύου




Ως χρήστες (σε WiFi spot ή αλλιώς Hot Spot)
Η σύνδεση σε τέτοια δίκτυα περιέχει αρκετούς κινδύνους μιας και δεν χρησιμοποιούν κάποιου είδους encryption, κάνοντας τα εύκολη λεία για όποιον θέλει να τα παγιδεύσει για να υποκλέψει δεδομένα ή να αποκτήσει πρόσβαση στους σκληρούς μας δίσκους αν είναι ενεργό το file sharing.

Βασικά βήματα προστασίας.

• Όταν συνδεόμαστε σε κάποιο Ασύρματο σημείο πρόσβασης (WiFi Hotspot) βεβαιωνόμαστε ότι πράγματι λειτουργεί τέτοιο νόμιμα στο χώρο που βρισκόμαστε(αν είμαστε στα Starbucks πχ ξέρουμε ό,τι όντως λειτουργεί WiFi με SSID “Forthnet”).
Αν δεν είμαστε σίγουροι δεν συνδεόμαστε γιατί μπορεί κάποιος να έχει παραποιήσει το SSID (όνομα δικτύου) για να μας παραπλανήσει. Απενεργοποιούμε την αυτόματη σύνδεση της WiFi κάρτας μας σε ασύρματο δίκτυο και κλείνουμε το Ad-Hoc mode (επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ 2 ασύρματων client χωρίς τη μεσολάβηση Access Point)
• Κάνουμε encrypt με κάποιο από τα προγράμματα που υπάρχουν για αυτό το σκοπό ό,τι αρχεία στέλνουμε μέσω email ή ftp κλπ. Αν συνδεόμαστε σε ιστοσελίδα που αρχίζει με https είμαστε ασφαλείς.
• Χρησιμοποιούμε VPN (Virtual Private Network)αν μπορούμε που προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια δημιουργώντας ένα ασφαλές κανάλι αποτρέποντας την υποκλοπή της πληροφορίας. Η πρόσβαση σε πολλά εταιρικά δίκτυα από μακρυά επιτρέπεται μόνο μέσω VPN για λόγους ασφαλείας.
• Χρησιμοποιούμε software firewall που φιλτράρει τόσο την εισερχόμενη όσο και την εξερχόμενη κίνηση στο δίκτυο προστατεύοντας μας από επιθέσεις και από τις δύο πλευρές.
• Χρησιμοποιούμε Antivirus.για προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.
• Κρατάμε πλήρως ενημερωμένο το λειτουργικό του υπολογιστή μας.
• Χρησιμοποιούμε Web based email,είτε από τη σχετική σελίδα του Isp μας ή από υπηρεσίες τύπου Yahoo, Gmail κλπ αντί τους κλασικούς Pop λογαριασμούς μας μέσω Outlook, Thunderbird κλπ.
• Κλείνουμε το file sharing μιας και μπορεί να αποτελέσει τρόπο εισόδου στο σύστημα μας.
• Χρησιμοποιούμε ισχυρά passwords για ασφάλιση του υπολογιστή και των ευαίσθητων αρχείων και φακέλων μας.



Ως κάτοχος ασύρματου δικτύου
Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε το ασύρματο δίκτυο μας?

• Αλλάζουμε αμέσως το default username και password που δίνει πρόσβαση στο web interface του router μας.(στα περισσότερα είναι admin-admin). Δυστυχώς πολλοίχρήστες δεν το κάνουν με αποτέλεσμα να επιτρέπουν την πρόσβαση στον router με ό,τι αυτό συνεπάγεται
• Απενεργοποιούμε το Ad-hoc mode του Access Point μας επιτρέποντας την infrastracture σύνδεση μόνο.
• Κλείνουμε το SSID Broadcast (Service Set Identifier) στην ουσία το όνομα του ασύρματου δικτύου μας. Αν είναι ενεργό κάθε δευτερόλεπτο το AP μας εκπέμπει 10 φορές το όνομα του και τα στοιχεία εκπομπής του κάνοντας εύκολο τον εντοπισμό του. Φυσικά αλλάζουμε και το default όνομα του ώστε μόνο όποιος το ξέρει να μπορεί να συνδεθεί. Το SSID ακόμα και κλειστό μπορεί και πάλι να ανακτηθεί αλλά το κλείσιμο του αποτελεί μια πρώτη γραμμή άμυνας.
• Ενεργοποιούμε το MAC address filtering (Media Access Control).
Η MAC(δεκαεξαδική ακολουθία της μορφής ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ:ΧΧ) είναι μοναδική για κάθε δικτυακή συσκευή και επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο στις MAC που αντιστοιχούν στα μηχανήματα μας σηκώνουμε άλλο ένα layer προστασίας. Η MAC μπορεί να ανακτηθεί από εξειδικευμένα προγράμματα αν κάποιος συλλέξει αρκετά πακέτα από εμάς και μπορεί να γίνει spoofed (αντιγραφεί) αλλά αποτελεί ακόμα μια γραμμή εξασφάλισης.
• Ενεργοποιούμε την WPA ή WPA2 encryption (WiFi Protected Access) (σημειώνεται ό,τι δεν υποστηρίζουν όλες οι συσκευές την νεότερη WPA2). Το αρχικό κλείδωμα των ασύρματων δικτύων γινόταν με WEP(Wireless equivalency protocol) με τη χρήση κλειδών 40,64 και 128 bit. Αλλά ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης του έχει κενά κάνοντας τον σχετικά εύκολο στο σπάσιμο του. Βασικά μπορεί να σπάσει σε μερικά λεπτά, ακόμα και με την χρήση κλειδιών μήκους 128 bit (η χρήση τέτοιων κλειδιών ρίχνει και την απόδοση του δικτύου. Η πραγματική εξασφάλιση του δικτύου μας γίνεται με τη χρήση WPA ή WPA2. Το WPA βασίζεται στο WEP encryption αλλά τροποποιεί το κλειδί και το ελέγχει για τυχόν αλλοίωση. Επιπρόσθετα επιτρέπει authentication με τη χρήση κρυπτογράφησης Public key infrastracture (PKI). Πολλές φορές αναφέρεται σαν WPA-PSK(pre shared key), το κλειδί μπαίνει και στο Access Point και στον ασύρματο client. To WPA2 από την άλλη(βασισμένο στο 802.11i standard) είναι παρόμοιο με το WPA αλλά με επιπλέον χρήση των ισχυρών πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης AES και TKIP. Το WPA2 θα είναι η προτιμώμενη μέθοδος προστασίας στο επερχόμενο 802.11n πρότυπο και έχει την καλύτερη απόδοση. Τονίζεται ό,τι για τη χρήση WPA ή WPA2 πρέπει όλος ο εξοπλισμός μας και το λειτουργικό να τα υποστηρίζουν.
• Ελέγχουμε συχνά για τυχόν άγνωστα συνδεδεμένα μηχανήματα στο δίκτυο μας,
Τα περισσότερα Access Points μας επιτρέπουν να δούμε ποιοί Wifi clients είναι συνδεδεμένοι ανά πάσα στιγμή σε αυτά. Αν δούμε κάποιο άγνωστο σύστημα τότε καλό είναι αλλάξουμε αμέσως τα κλειδιά μας και να δούμε αν μπορούμε να τα εντοπίσουμε. Άλλος τρόπος ελέγχου του δικτύου μας είναι μέσω packet sniffer όπως το Wireshark,που μπορούν να μας δείξουν την κυκλοφορία στο δίκτο μας.
• Χρησιμοποιούμε ένα καλό Firewall. Όποια κρυπτογράφηση και να χρησιμοποιούμε από τη στιγμή που τα δεδομένα μας φτάσουν στο router και ξεκινούν για το Internet η κωδικοποίηση παύει να υπάρχει. Τα σύγχρονα routers περιλαμβάνουν ισχυρά SPI (Stateful Packet Inspection) Firewalls, αποκλείοντας την εξωτερική πρόσβαση στο εσωτερικό μας δίκτυο, εκτός αν ανοίξουμε τις ανάλογες πόρτες (για τη χρήση p2p προγραμμάτων, ftp κλπ)
• Κλείνουμε τις ασύρματες συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε για μεγάλο διάστημα.

15 Μαρτίου 2011

TIMES SQUARE GARDEN

Μου θύμισε τη φάση με ένα κινητό nokia που είχα πριν μερικά χρόνια (3650 νομίζω) με symbian λειτουργικό όπου με μία εφαρμογή μέσω bluetooth γίνεται τηλεκοντρόλ και κλείνεις οποιαδήποτε τηλεόραση ή απλά αλλάζεις το κανάλι.
Και άστους να ψάχνονται.. 
Τέλος δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το μέρος..


Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΗΣ GOOGLE



Η Google παραδέχθηκε πως εν τελεί όντως έχουν συλλεχθεί και δεδομένα -με την μέθοδο του packet sniffing- από ανοιχτά ασύρματα δίκτυα Wi-Fi και δεν έχουν καταγραφεί μόνο οι θέσεις τους, τα ονόματα τους (SSID) και οι φυσικές διευθύνσεις τους (MAC address), όπως ψευδώς ισχυρίζονταν έως τώρα. Πρόκειται για την αποκάλυψη που είχε γίνει πριν περίπου 15 μέρες σύμφωνα με την οποία η Google καταγράφει στοιχεία από ασύρματα Wi-Fi ιδιωτών μέσω της συλλογής δεδομένων του Street View προκειμένου να υποστηρίζει υπηρεσίες γεω-εντοπισμού στο Google Maps και στον Chrome.

Στα τέλη Απριλίου η Google είχε διαβεβαιώσει τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και την κοινή γνώμη πως δεν καταγράφει κανένα απολύτως δεδομένο που μεταφέρεται από τα ασύρματα δίκτυα που καταγράφονται στο Street View.

Με την χθεσινή ανακοίνωση η εταιρεία ουσιαστικά παραδέχεται πως έως τώρα συνέλεγε και δεδομένα από τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα τα οποία ήταν στην ακτίνα λήψης του αυτοκινήτου του Street View. Mε απλά λόγια η Google μπορούσε να δει και να καταγράψει το email που έστελνε κάποιος μέσα από ένα ξεκλείδωτο ασύρματο δίκτυο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση υπολογίζεται πως έχουν συλλεχθεί πάνω από 600Gbytes δεδομένων σε 30 χώρες ανά τον κόσμο.

Στο blog post αναφέρεται πως η συλλογή των δεδομένων γίνονταν κατά λάθος και πως τα δεδομένα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν σε κάποιες από τις υπηρεσίες της Googe. Η καταγραφή από τα αυτοκίνητα του Street View έχει προσωρινά παγώσει και η εταιρεία υπόσχεται να σβήσει τα δεδομένα που συνελέγησαν. Πριν όμως το πράξει αυτό θα ζητήσει από ανεξάρτητες αρχές να διερευνήσουν τι δεδομένα συγκεντρώθηκαν, πως χρησιμοποιήθηκαν και κυρίως να πιστοποιήσουν πως ότι συγκεντρώθηκε έχει διαγραφεί. Επίσης από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει η εφαρμογή κρυπτογράφησης SSL (Secure Socket Layer) και στην μηχανή αναζήτησης.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Γερμανίας η οποία τον τελευταίο μήνα ερευνά το ζήτημα.
Η Ginger McCall σύμβουλος στο Electronic Privacy Information Center (EPIC) χαρακτηρίζει την συλλογή δεδομένων από τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα ως "παραβίαση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών" και αμφισβητεί τον ισχυρισμό της Google σχετικά με την "κατά λάθος" ενέργεια αυτή της εταιρείας.

"Ο κόσμος χρειάζεται μία εξήγηση από την Google για ποιόν λόγο το έκανε αυτό", δήλωσε στο The Register.

"Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως κάτι τέτοιο έγινε κατά λάθος."

"Τα γεγονότα αυτά πετάνε πίσω στα μούτρα της Google τον ισχυρισμό της πως ο κόσμος πρέπει να τους εμπιστεύεται."

Η εξήγηση της Google για το πως ακριβώς γίνονταν η συλλογή των δεδομένων από τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της στις 27 Απριλίου, έχει ως εξής:

"To 2006 ένας μηχανικός, εργαζόμενος σε ένα πειραματικό πρόγραμμα για Wi-Fi δίκτυα, έγραψε ένα κομμάτι κώδικα το οποίο συνέλεγε όλες τις κατηγορίες δεδομένων από ένα ανοιχτό ασύρματο δίκτυο.

Έναν χρόνο αργότερα η ομάδα μας που δουλεύει πάνω σε ασύρματα και κινητά δίκτυα ξεκίνησε το πρόγραμμα για την συλλογή από το αυτοκίνητο του Street View βασικών δεδομένων ασύρματων δικτύων, όπως το όνομα (SSID) και την φυσική διεύθυνση (MAC). Στην φάση αυτή εντάχθηκε το κομμάτι του παραπάνω κώδικα, αν και οι επικεφαλής του προγράμματος δεν το ήθελαν και δεν είχαν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τα μεταφερόμενα δεδομένα από τα ανοιχτά δίκτυα."

Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η Google παραβίασε την σχετική με την παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών νομοθεσία των Η.Π.Α. Η ομοσπονδιακή νομοθεσία ποινικοποιεί τέτοιες ενέργειες μόνο αν υπάρχει πρόθεση για παρακολούθηση, κάτι στο οποίο τα αμερικάνικα δικαστήρια είναι πολύ τυπικά ως προς την εφαρμογή του νόμου.

Η Jennifer Granick, νομική σύμβουλος στο Electronic Freedom Foundation δήλωσε στο The Register:

"Aν η Google ισχυριστεί πως ότι συνέβη, συνέβη από ατύχημα τότε ίσως μπορεί να γλυτώσουν την επιβολή κυρώσεων σχετικά με την νομοθεσία περί παρακολούθησης."

"Αν η έρευνα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της τότε δεν θα έχουν πρόθεση για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Αυτό δεν αποκλείει την συνέχιση της έρευνας για ποινικά αξιόποινες πράξεις."

Στην Ευρώπη η νομοθεσία είναι πιο αυστηρή στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Ginger McCall σημειώνει πως οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των χρηστών προς την Google, κάτι που και η ίδια η Google αντιλαμβάνεται.

"Η διατήρηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι κάτι εξαιρετικά κρίσιμο για αυτό που κάνουμε, και σε αυτήν την περίπτωση αποτύχαμε", δήλώνει η εταιρεία.

Όπως προαναφέρθηκε, η Google δηλώνει πως θα αναθέσει σε τρίτες ανεξάρτητες αρχές την διαδικασία επόπτευσης διαγραφής των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί, προκειμένου να πιστοποιηθεί πως όντως έχουν σβηστεί καταλλήλως. Επίσης ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει τις εσωτερικές διαδικασίες της προκειμένου να είναι βέβαιη πως οι έλεγχοι στο μέλλον θα είναι αρκετά ισχυροί για να εντοπίσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Ανεξάρτητα από τις παραπάνω εξελίξεις, η εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες κωδικοποίησης SSL στις υπηρεσίες της μηχανής αναζήτησης. Από τον Ιούλιο του 2008 η Google προσφέρει προστασία https (αρχικά ως επιλογή - από τις αρχές του χρόνου είναι προκαθορισμένη ρύθμιση) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail.

"Τα γεγονότα αυτά υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο είναι προσβάσιμα όλα εκείνα τα ανοιχτά, χωρίς κωδικό ασύρματα δίκτυα", γράφει στο blog post η Google.

"Στις αρχές του 2010, προσθέσαμε κρυπτογράφηση σε όλους τους χρήστες Gmail και από την επόμενη εβδομάδα θα προσφέρουμε κρυπτογραφημένη έκδοση της αναζήτησης στο Google."

H εταιρεία προσφέρει προστασία SSL, ως επιλογή, και στις υπηρεσίες Calendar, Docs και Sites ενώ πού πρόσφατα προχώρησε σε ίδια κίνηση στις υπηρεσίες Google Web History και Google Bookmarks.

link: Πηγές: The Register, BBC, Cnet

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ GOOGLE



H Google, επιχειρώντας να φέρνει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα στις αναζητήσεις μας, έκανε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλες αλλαγές στους αλγορίθμους αναζήτησης - τις μεγαλύτερες σε όλη την ιστορία της. Οι αλλαγές αυτές είχαν άμεσο αντίκτυπο σε πολλά sites που βασίζονταν στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο για την κίνηση στις σελίδες τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google στο blog της, οι αλλαγές που έγιναν θα επηρεάσουν περίπου το 12% των αποτελεσμάτων.
"Ο στόχος μας είναι απλός: Να δίνουμε στους χρήστες τις πιο σχετικές απαντήσεις στην αναζήτησή τους, όσο γίνεται πιο γρήγορα", είπε ο Gabriel Stricker, εκπρόσωπος τύπου της Google. "Αυτό απαιτεί συνεχή ρύθμιση των αλγορίθμων μας, καθώς νέο περιεχόμενο - χρήσιμο και άχρηστο - εμφανίζεται online συνεχώς. Αρκετοί χρήστες μας ενημέρωσαν τον τελευταίο καιρό πως θα ήθελαν λιγότερα sites χαμηλής ποιότητας στα αποτελέσματά τους".
Σε γενικές γραμμές, οι αλλαγές στους αλγόριθμους της Google είναι μικρές και λίγοι της παρατηρούν. Οι πιο πρόσφατες αλλαγές όμως έγιναν αισθητές αμέσως.
Σύμφωνα με αρκετούς webmasters στο forum του WebmasterWorld.com, η διεύθυνση IP 64.233.179.104 δείχνει τα αποτελέσματα της αναζήτησης του Google πριν τις αλλαγές - κάτι το οποίο η ίδια η Google δεν επιβεβαίωσε επισήμως, μεν, στην πράξη λειτουργεί, δε. Συγκρίνοντας αναζητήσεις ανάμεσα στο google.com και την ανωτέρω IP γίνεται εμφανές ότι η μηχανή αναζήτησης έχει πλέον αλλάξει την προτεραιότητα σε ορισμένα αποτελέσματα.
Τα site που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά που χαρακτηρίζονται "Content farms", ιστοσελίδες δηλαδή που συγκεντρώνουν περιεχόμενο βασισμένο τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις της ημέρας. Μεγάλες ιστοσελίδες όπως η Demand Media, η AOL, η Mahalo και η Huffington Post έχουν κατηγορηθεί πως χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές στο παρελθόν.
Στο forum του WebmasterWorld.com πολλοί χειριστές site παραπονέθηκαν πως μειώθηκε δραματικά η κίνηση προς τις ιστοσελίδες τους από τη Google - μέχρι και 40%, εν μία νυκτί. Άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους πως δεν μπορούν να προσαρμοστούν αρκετά γρήγορα στις αλλαγές της Google.
Ο στόχος της Google είναι να εμποδίσει τις "παράνομες" τακτικές που χρησιμοποιούν μερικά sites για να βγαίνουν πιο μπροστά στα αποτελέσματα της αναζήτησης - όπως για παράδειγμα οι σελίδες JCPenney.com και Overstock.com, που δημιούργησαν πλήθος ψεύτικων ιστοσελίδων με συνδέσεις σε αυτές, για να ξεγελάσουν το Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης στο να τις εμφανίζουν υψηλότερα στις αναζητήσεις.
Όσον αφορά το περιεχόμενο, όμως, είναι μία γκρίζα περιοχή. H Demand Media, για παράδειγμα, με συνολοική αξία 1.9 δις δολάρια - μεγαλύτερη από τους New York Times - από τη μία δημοσιεύει πολλά καλογραμμένα άρθρα από τους δικούς της συντάκτες, όμως συμπεριλαμβάνει και αμέτρητα δημοφιλή άρθρα από το υπόλοιπο internet, που αναπόφευκτα την ανεβάζουν στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Το αν οι αλλαγές της Google θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην ποιότητα των αναζητήσεών μας, είναι κάτι που θα αποδειχτεί σε βάθος χρόνου. Το βέβαιο όμως είναι πως τα sites που βασίζουν την κίνησή τους και την κερδοφορία σε τέτοιες "γκρίζες" τεχνικές δεν θα παραμείνουν άπραγα και θα κάνουν τις δικές τους αλλαγές.

ONLINE THOMSON CRACK

Πως να βρίσκω κωδικούς από Thomson Router
http://thomson-speedtouch-crack.html

14 ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ GOOGLE ADSENSE



Πολλοί bloggers που εμφανίζουν Google Adsense στα blog τους, και οι οποίοι ονομάζονται publishers συνιθίζουν να κάνουν κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να δεχτούν ban τα Adsense account τους.
Το Google Adsense είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή web advertising προγράμματα, και που αποτελεί ένα καλό εισόδημα για κάποια websites. Υπάρχουν όμως (και μάλιστα λεπτομερέστατα) terms of service (TOS) που επιτρέπουν η απαγορεύουν κάποιες ενέργειες.
Σε μια βόλτα που έκανα σε Blogs και forums, εντόπισα αρκετές περιπτώσεις απο κακή χρήση των Adsense ads. Αποφάσισα λοιπόν, για όσους από σας ενδιαφέρεστε, να σας παραθέσω μια λίστα ορισμένων Google Adsense tips, που πιθανόν κάποιοι να γνωρίζετε ήδη, και κάποιοι, που θα τα μάθετε τώρα. Αυτά τα adsense tips επεξεργάστηκαν απο μένα, και πάρθηκαν απο τις παρακάτω πηγές:  Program PoliciesTerms and Conditions και FAQ και σας τα δίνω εδώ, όσο πιο απλά γίνεται, για να τα καταλάβει ο καθ' ένας.

1. Ποτέ μην clickάρεις ο ίδιος τα δικά σου adsense ads ή να κάνεις με οποιονδήποτε άλλο τρόπο να clickάρονται αυτόματα, για κανέναν λόγο.
Σίγουρα θα γνωρίζεις πολύ καλά, κι αν όχι, μάθε το, πως αυτός, είναι ένας σίγουρος τρόπος να σου κλείσουν μια για πάντα και πολύ πιο σύντομα απο όσο φαντάζεσαι το Adsense account σου. Ποτέ μα ποτέ, μην ζητάς απο συναδέλφους, φίλους, επισκέπτες σου, να κάνουν click στις διαφημίσεις της σελίδας σου. Πρόσεχε πολύ, μην τυχόν τα παιδιά σου η άτομα του περιβάλοντός σου, προσπαθούν να σου αυξήσουν το εισόδημα, κάνοντας click τα ads σου, και στην ουσία δίχως να το θέλουν, θα είναι σαν να προσπαθούν να σταματήσουν να έχεις έσοδα. Επίσης, ούτε να το σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις κάποια Scripts που να clickάρουν τις διαφημίσεις σου αυτόματα, τα λεγόμενα "automated clicking tools", η οιαδήποτε άλλα software. Αυτοί στην Google Adsense, είναι πολύ πιο έξυπνοι απο όσο νομίζεις, για να εντοπίζουν παράνομα clicks. Τσεκάριζε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στην σελίδα σου εάν είναι απαραίτητο, με το Google Preview tool .

2. Μην αλάξεις ποτέ τον Adsense κώδικα.

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για adsense optimization και customizations στο διαδίκτυο, για να αλάξετε το χρώμα, το background η το border των διαφημίσεων, ώστε να ταιριάζουν εμφανισιακά με τις ανάγκες σας. Κάντε ότι σας αρέσει "Έξω απο τον κώδικα", ποτέ όμως μην "σκαλίσετε" μέσα στο ad ή τον search κώδικα. Το καταλαβαίνουν αμέσως μόλις το επιχειρήσετε. Ο search κώδικας, έχει περισσότερους περιορισμούς σε χρώματα και τοποθεσία εμφάνισης, παρ' όλα αυτά, πρέπει να μείνετε πιστοί στους κανόνες. Ο κώδικας μπορεί αλλιώς να σταματήσει να λειτουργεί, και θα θεωρηθεί πως αντιβαίνει τα TOS.

3. Μην εμφανίζετε πάνω απο 3 ad μονάδες και 3 ad links, ή 2 adsense search boxes σε ένα web page. 
Αλλιώς, τα ads δεν θα εμφανίζονται σε αυτές τις μονάδες, ακόμη κι αν προσθέσετε περισοτερες μονάδες διαφημίσεων. Αυτός είναι περιορισμός που επιβάλλει η Google Adsense, και είναι προτιμότερο να τον ακολουθήσετε πιστά.

4. Μην χρησιμοποιείτε ανταγωνιστικές διαφημιστικές καμπάνιες στην ίδια σελίδα
Η Google επέτρεψε διαφημίσεις κειμένου απο υπηρεσίες όπως το Yahoo ads, Chitika κ.λ.π. Εμφανίζοντας τέτοια ads δεν επηρεάζει τα δικά σας Adsense ads.

5. Μην αναφέρετε εμπιστευτικές πληροφορίες. 

Απαγορεύεται να αναφέρετε πληροφορίες γύρω απο το account σας, όπως πληροφορίες για CTR, CPM ή όποια άλλη πληροφορία. Σε τελευταίο Update των TOS, επιτρέπεται να αναφέρετε το "Συνολικό ποσόν" που κερδίσατε. Όχι όμως άλλες λεπτομέρειες.

6. Βάζετε ως επικεφαλίδα μόνο “sponsored links” η “advertisements”. 

Οποιαδήποτε άλλα labels απαγορεύονται. Έχω συναντήσει αρκετές σελίδες με διαφορετικούς τίτλους. Μην κάνετε την σελίδα σας στόχο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

7. Ποτέ μην φτιάχνετε Νέα Σελίδα για clicked ads.
Τα Adsense ads σας, πρέπει να εμφανίζονται στην ίδια σελίδα, όχι σε κάποια σελίδα "ειδικά" φτιαγμένη, μόνο γι αυτά. Δεν επιθυμεί η Google να ανοίγει νέο παράθυρο η μια νέα σελίδα όταν πατιέται κάποια διαφήμιση.

8. Ένα Account αρκεί για πολλαπλές σελίδες. 
Δεν χρειάζεται να φτιάξετε 5 accounts για 5 διαφορετικά websites. Ένα account αρκεί. Εάν έχετε τον φόβο του τι θα γίνει, αν ένα account σας κλειδωθεί επειδή παράβηκε τους όρους ( TOS), πιστέψτε με, θα σας κλείσουν αυτόματα και όλα τα υπόλοιπα accounts σας μόλις τα ανακαλύψουν, και τα ανακαλύπτουν πολύ γρήγορα, να είστε απόλυτα βέβαιοι γι αυτό. Μπορείτε να κρατάτε στοιχεία για τα clicks σας χρησιμοποιώντας "Κανάλια" (channels) και με real time στατιστικές μάλιστα. Θα ανακαλύψουν αυτόματα την νέα σας σελίδα, και θα εμφανίσουν ανάλογες διαφημίσεις, που να ταιριάζουν με το περιεχόμενό της.

9. Εμφανίστε διαφημίσεις, μόνο σε σελίδες με περιεχόμενο. 
Οι διαφημιζόμενοι (Advertisers) πληρώνουν μόνο για διαφημίσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο μιας σελίδας. Το περιεχόμενο μιας σελίδας, καθοδηγεί και ποιές διαφημίσεις θα εμφανιστούν. Επίσης μπορείτε να διαχειριστείτε μερικά clicks απο error, login, registration, “thank you” ή welcome σελίδες, ενώ ανενεργές σελίδες η pop ups, θα σας βγάλουν επίσης εκτός προγράματος, διότι απαγορεύονται.

10. Μην κρύβετε περιεχόμενο των διαφημίσεων.
Αλλαγές σε χρώματα ή Borders, συχνά γίνονται για να ταιριάζουν οι διαφημίσεις οπτικά με τα χρώματα της σελίδας σας. Σε κάποιες σελίδες όμως, το url μιας διαφήμισης ήταν ίδιο χρώμα με το background, ώστε να πατάνε οι επισκέπτες κατά λάθος επάνω. Το να αφομοιώσετε οπτικά μια διαφήμιση με το σύνολο της σελίδας σας, δεν είναι κακή ιδέα. Κρύβοντας όμως σημαντικά στοιχεία απο την διαφήμιση, παραβαίνετε τους όρους και θα χάσετε το Account σας. Επίσης μην εμποδίζετε το να διακρίνεται μια διαφήμιση, κρύβοντάς την ανάμεσα σε εικόνες, pop ups, tables κ.λ.π.

11. Μην στέλνετε μέσω email τις διαφημίσεις σας.
Τα σε Html formatted emails δείχνουν όμορφα και επιτρέπουν να βάλετε κώδικες απο διαφημίσεις με javascript. Δεν επιτρέπεται όμως να το κάνετε βάση των TOS. Μην προσπαθήσετε ούτε να επιθυμήσετε ποτέ να πατηθεί κάποια διαφήμισή σας μέσω κάποιου email που στείλατε, ούτε ακόμα και για μόνο μια φορά. Το παρακολουθούν, πιστέψτε με!

12. Κρατάτε στοιχεία απο το περιεχόμενό σας.
Οπότε, δεν επιτρέπονται Adsense στις περισσότερες σελίδες δίχως content (περιεχόμενο). Υπάρχουν όμως και σελίδες με content στις οποίες απαγορεύονται τα Adsense. Μηντα βάλετε λοιπόν ποτέ σε σελίδες με MP3, Video, News Groups, και Image αποτελέσματα. Εξαιρέστε επίσης κάθε πορνογραφική σελίδα, κάθε σελίδα που "πηγάζει μίσος", βία, ή οποιοδήποτε άλλο παράνομο περιεχόμενο.

13. Μην κάνετε καμία αλλαγή στις διαφημίσεις σας, κατόπιν που θα γίνει click η αναζήτηση
 σ' αυτές.
Βεβαιωθείτε πως δεν δεν θα κάνετε και με κανέναν τρόπο, αλλαγές στην εμφάνιση, και προορισμό των διαφημίσεων, κατόπιν που κάποιος θα τις κλικάρει η θα κάνει αναζήτηση γι αυτές. Μην χρησιμοποιήσετε frame,ελαχιστοποίηση, να καταργήσετε, να κατευθύνετε ή να εμποδίσετε την πλήρη και ολοκληρωμένη απεικόνιση της κάθε διαφήμισης, και για κανέναν λόγο.

14. Αποφύγετε υπερβολική διαφήμιση και χρήση keyword
Μολονότι ο ορισμός "υπερβολική" είναι γενικευμένος, στο Google AdSense, με τη σωστή τοποθέτηση των διαφημίσεων, σωστή εστίαση στο περιεχόμενο και η υψηλή επισκεψιμότητα της σελίδας σας, θα σας αποφέρουν πολλά περισσότερα έσοδα από ότι άλλα προγράμματα, οπότε μια υπερβολική διαφήμιση δεν είναι απαραίτητη, ούτε προσθέτει κάτι παραπάνω. Οι λέξεις-κλειδιά, έχουν στόχο να επικεντρώνονται καλύτερα οι διαφημίσεις, αλλά το "να το παρακάνετε" δεν βοηθάει σε κάτι.



Κάθε φορά που θα έχετε αμφιβολία η χρειάζεστε κάποια βοήθεια, η καλύτερη λύση είναι να ρωτάτε το adsense help που το αποτελούν ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της Google Adsense. Όντως είναι πολύ εξυπηρετικοί.. και λογικά, εδώ μιλάμε για χρήματα βλέπετε

FACEBOOK CHEATS



Το plugin είναι του Mozilla Firefox.
"Δουλειά" του είναι να αποθηκεύει τα στοιχεία του λογαριασμού,
δηλαδή username / password.

Στο βίντεο δοκιμάζω "τυχαία" το Facebook.
Δουλεύει για όσους λογαριασμούς αφήνουν cookies!


Για περισσότερα cheats δες στο Forum.

BLOG SPYING



Η καλύτερη μέθοδος να ανακαλύψετε τι 'δουλεύει' στο δικό σας blog η τι όχι, είναι 'κατασκοπεύοντας' άλλα blogs – διαβάζοντας η παρακολουθώντας άλλα blogs, χωρίς να συμμετέχετε υποχρεωτικά. Βρείτε μερικά blogs που σας αρέσουν, που θεωρείτε ανταγωνιστικά, ή που θεωρείτε ενδιαφέροντα για οποιονδήποτε λόγο. Εάν θέλετε να δείτε πώς είναι ένα blog που έχει επισκεψιμότητα, πολλούς Follower και σχολιαστές, βρείτε ένα με πολλά σχόλια και σιγουρευτείτε πως τα διαβάσατε όλλα. Εάν θέλετε να μάθετε για ένα blog πώς αναπτύχθηκε και πώς προχώρησε, βρείτε κάποιο που είναι καιρό στην blogoσφαιρα και κοιτάξτε πίσω στο αρχείο του, για να δείτε το πώς ξεκίνησε. Πάνω απ' όλλα, δώστε μεγάλη προσοχή στο τι βρίσκετε ενδιαφέρον σε αυτό το blog.Εδώ σας παραθέτω μερικά που μπορείτε να μάθετε κατασκοπεύοντας ένα blog: Αναρτήσεις: Παρακολουθήστε για ποιό πράγμα ο blogger (η οι bloggers) γράφουν και με τι θέματα ασχολούνται, πόσο συχνά κάνουν αναρτήσεις (κάθε πότε), ποιές ημέρες και ώρες προσελκύουν περισσότερους ακροατές, και δείτε αν μπορέσετε να καταλάβετε, τι είναι αυτό που παρακινεί έναν blogger να κάνει κάποια ανάρτηση. Επίδραση: Δώστε μεγάλη προσοχή στις αναρτήσεις που έχουν πολλά σχόλια και απαντήσεις, και προσπαθήστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που προτρέπει τους ανθρώπους να κάνουν συζήτιση. Πηγές: Δείτε για τυχόν υποδείξεις, πότε ένας blogger επιλέγει να συμπεριλάβει ένα link, μια αναφορά, η μια παράθεση σε κάποια πηγή πληροφοριών, και τι γράφει ο ίδιος γι αυτό μέσα στην συζήτιση. Design: Έχετε πάντα το μάτι σας στο blog design και στο style του blog που παρακολουθείτε, και που ίσως θα θέλατε κάποια στιγμή να you might like to μιμηθείτε στο δικό σας blog. Χρήση του Sidebar: Ριξτε μια αναλυτική ματιά στο (η στα) sidebars ενός blog, για τυχόν 'cool' κώδικες και χρήσιμα εργαλεία που ίσως χρησιμοποιεί ο blogger, και που θα σας ήταν χρήσιμα κι εσάς. Ρωτήστε τον πώς τα έβαλε και ζητήστε του την άδεια να τα αντιγράψετε κι εσείς. Δεν θα σας αρνηθεί. Αν όμως δεν τον ρωτήσετε, και τα δεί στο blog σας τυχαία, θα τον ενοχλήσει σίγουρα ακόμη κι αν δεν σας το πεί, και μπορεί να χάσετε πολλά περισσότερα, απο όσα (ίσως) θα κερδίζατε με το εν λόγω widget, στο τέλος. Αντιγραφή -Clopy Paste: Το να αντιγράφετε κάποιο blog, έχει και τα όριά του. Μπορείτε για παράδειγμα, να αντιγράψετε ένα ξενόγλωσσο κείμενο, και να το μεταφράσετε σε άλλη γλώσσα, για παράδειγμα: απο Αγγλικά στα Ελληνικά. Τότε δεν θα σας πεί κανένας τίποτε, αν και καλό θα ήταν (σε κάποιες περιπτώσεις να αναφέρεται η πηγή). Το να ξεσηκώνετε όμως ολόκληρα κείμενα απο κάποιο blog, και να τα χρησιμοποιείτε αναλοίωτα, η αλλάζοντας (για τα μάτια) μερικές μόνο λέξεις η φράσεις και τυχόν εικόνες βάζοντας δικές σας, και να τα οικοιοποιηθείτε σαν δικά σας, δίχως να αναφέρειτε την πηγή απο πού τα πήρατε, είναι ανέντιμο πέρα ως πέρα. Το κέρδος σας θα είναι μικρό, και το χάσιμο τεράστιο. Ίσως κερδίσετε καμιά δεκαριά η εικοσαριά αναγνώστες, μέχρι μια μέρα να βρεθούν ξαφνικά στο blog που ήταν η πηγή έμπνευσής σας, και τότε θα δούν την απάτη και την πλαστογραφία. Γι αυτό, ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ Η επίδραση είναι σπουδαίο κεφάλαιο, μα κάποια σχόλια μπορεί να είναι προβλημματικά, επειδή ίσως να είναι εκτός θέματος, η να είναι προκλητικά η χυδαία. Χρησιμοποιείστε αυτήν την ευκαιρία, και δείτε, πώς χειρίζονται οι άλλοι bloggers τα θεμιτά σχόλια, μα και τα "bad comments" επίσης. Δώστε προσοχή κατά πόσο σε ένα blog υπάρχουν όροι για τα σχόλια (comment policy), πού τις έχει, καθώς επίσης και το πώς επιβάλλονται. Καθ' όσον θα κατασκοπεύετε, κρατήστε μια λίστα απο σημειώσεις και ιδέες για χρήση αργότερα, ειδικότερα για πράγματα που θεωρείτε πολύ καλές ιδέες, μα δεν είστε έτοιμοι προς το παρόν να χρησιμοποιήσετε. Είναι σίγουρο πως θα ξεχάσετε η θα άσετε αυτές τις χρήσιμες ιδέες και πληροφορίες εάν δεν κρατήσετε σημειώσεις με κάποιο τρόπο. Να θυμάστε πάντα επίσης το εξής: Αυτό που 'δουλεύει' για κάποιον, ίσως να μην δουλέψει για σας, και δεν είναι υποχρεωτικό να δουλέψει. Καθ' ένας έχει την δική του προσωπικότητα και ύφος. Το να μιμούμαστε άλλους επειδή θεωρούμε πετυχημένους, αντιγράφοντάς τους απλά, δεν καταφέρνουμε σπουδαία πράγματα, ούτε φτάνουμε μακρυά σε βάθος χρόνου. Είναι πολύ νωρίς ακόμη στην blogoσφαιρα, και έχετε άπλετο χρόνο και χώρο να κινηθείτε, δοκιμάζοντας νέες, δικές σας ιδέες. Όροι και standards που υιοθετήθηκαν απο άλλους, είναι πάντα ένα καλό σημείο εκκίνησης για σας, μα όχι και απαίτηση να κάνετε χρήση τους, εάν δεν δουλεύουν για σας, και πάνω απ' όλλα, δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας για τον καθ' ένα.

14 Μαρτίου 2011

ΚΡΥΦΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ



Η μέθοδος (deauth=deauthenticate) απαιτεί να υπάρχει ήδη συνδεδεμένος κάποιος άλλος (client) στο δίκτυο.

Πετάμε το ήδη συνδεδεμένο χρήστη, δηλώνουμε την mac address του για δική μας και συνδεόμαστε στο router.
Έτσι μας εμφανίζει την κρυφή ονομασία του δικτύου. 

Σε αυτό το βίντεο το κρυφό δίκτυο εμφανιζόταν ως "length:5" Είχε δηλαδή 5 χαρακτήρες για ονομασία.
Στο τέλος βλέπουμε πως ονομαζόταν PRIVE.


Για windows και περισσότερα βίντεο
Gr33k BackTrack Forum

Διέδωσε το όσο είναι ακόμα νωρίς..

BACKTRACK LINUX RSS

BackTrack Linux News

HackersWorld RSS

---- ((( Hacker's World ))) ----

EXPLOIT-DB RSS

Exploit-DB updates Feeds

METASPLOIT RSS

Metasploit Feeds

g0tmi1k RSS

Gotmilk Feeds

Offensive Security RSS

Offensive Security Feeds

Security Focus RSS

Security Focus Feeds

h-secutity RSS

The H Security

Wired How-To Wiki RSS

Wired How-To Wiki

Geekword RSS

Geekword
Ping blog